23 August 2008, 15:24
flip_21 schreef:Maakt het trouwens iets uit of je er vers gekapt hout in gooit, of hout dat al heeft gelgen voor een tijdje?
Is er duidelijk vrschil tussen verschillende houtsoorten, of gebruik je maar ÃÂÃÂn soort (omdat de installatie daar voor is aangepast o.i.d.)?
Vers hout bevat veel water en geeft dat niet graag af. Hout dat een tijd gelegen heeft is droger, maar geeft water van bv een bui regen ook weer gemakkelijk af. Het voorraadvat is dubbelwandig waarbij de buitenste mantel als condensor optreedt. Dit condens wordt afgevoerd. Er kan dus relatief nat hout in, maar geen vers hout.
In principe kunnen alle houtsoorten gestookt worden. Maar bv beuken bevat meer energie dan naaldhout. Hars is geen probleem, de hoge temperatuur laat het uiteenvallen. In dat opzicht is het juist gewenst. Toevoeging van afgewerkt frituurvet zou de actieradius verhogen.
daanheijn,
Zelfs luxe problemen zijn problemen......
volvo200liefhebber,
Wil best naar een meeting komen, als ik maar weet waar en wanneer.

